English Version
BICLOSOL este un dezinfectant clorigen (pe baza de clor) sub forma de tablete efervescente, dizolvabil in apa cu spectru de actiune larg: bactericid, fungicid, virucid (si COVID 19), tuberculocid, sporicid

Dezinfectia COVID 19

BICLOSOL - Dezinfectant clorigen ce poate fi utilizat pentru: " dezinfectia din spatii private si zone de sanatate publica cum ar fi: dezinfectia suprafetelor (pereti, pavimente, grupuri sanitare, cai de acces, holuri, sali de asteptare, etc.), dezinfectia ustensilelor de laborator, suprafete (inclusiv cele pe care se proceseaza alimentele), dezinfectia veselei si tacamurilor (blocuri alimentare, restaurante, catering), conducte si zone, echipamente alimentare, dezinfectia mijloace de transport alimente si animale, dezinfectia recipientelor de pastrare a mancarii, laptelui, sucurilor, bauturilor(inclusiv apa potabila), dezinfectia apei potabile, dezinfectia la ferme de animale si pasari, dezinfectia fantanilor in caz de forta majora, dezinfectia navelor maritime, dezinfectia aeronavelor, dezinfectia vagoanelor de pasageri, dezinfectia lenjeriei albe (si albeste), dezinfectia oualor de pasare, dezinfectia piscinelor si stradurilor, dezinfectia pubelelor de gunoi, dezinfectia din pietele agroalimentare, dezinfectia in carmangerii, dezinfectia in magazinele alimentare, dezinfectia in carmangerii, dezinfectia in abatoare, dezinfectia la firme de procesare a carnii, dezinfectia la firme de procesare a laptelui, dezinfectia la firme producatoare de apa imbuteliata, dezinfectia la firme producatoare de sucuri, dezinfectia la firme producatoare de medicamente, dezinfectia la firme de plante medicinale, dezinfectia de uz general"

Mod de utilizare si extras din ORDIN 536 din 23 iunie 1997

Destinatia Nr.Tb./ [l APA] Timp contact (procedura)
Dezinfectia COVID 19 a suprafetelor: pereti, pavimente, holuri, bai, grupuri sanitare, sali de asteptare, cabinete, birouri 1/10 Stergere cu lavete imbibate cu solutie, timp 15 minute
Bureti de spalat vase, prosoape albe, vase ptr. pastrarea apei, vase ptr. pastrarea alimentelor 1/25 Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia veselei si tacamurilor, pahare, vase ptr. pastrarea bauturilor si alimentelor 1/10 Spalare cu detergent urmata de o imersie in solutie cel putin 2 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia legumelor si fructelor 1/80 Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia oualor de pasare 1/10 Se recomanda imersia totala in solutie sau stergerea cu o laveta imbibata cu solutie. Timp de actiune 15 min. apoi se lasa sa se usuce. Nu se recomanda clatirea cu apa de la robinet.
Dezinfectia lenjeriei ALBE si ALBESTE 2/10 Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta. sau impreuna cu lenjeria in buncarul masinii de spalat.

NOTA: Utilizatorul va modifica protocolul de dezinfectie.

Extras din ORDIN 536 din 23 iunie 1997

CAPITOLUL VI
Norme de igienă la unităţile de alimentaţie publică

Art. 51. - Instalatiile interioare de distributie a apei potabile si de evacuare a apelor uzate, sifoanele de pardoseala, obiectele sanitare (W.C.- uri, pisoare, lavoare, bai, dusuri) vor fi menţinute în permanenţă în stare de funcţionare şi de curăţenie. In acest sens, conducerile unităţilor au urmatoarele obligaţii:
a) sa asigure repararea imediata a oricaror defectiuni aparute la instalatiile de alimentare cu apa, de canalizare sau la obiectele sanitare existente;
b) sa controleze starea de curatenie din anexele si din grupurile sanitare din unitate, asigurandu-se spalarea si dezinfectia zilnica si, cand este necesar, a acestora;
c) sa asigure materialele necesare igienei personale a acelora care folosesc grupurile sanitare din unitate (hartie igienica, sapun, mijloace de stergere sau zvantare a mainilor dupa spalare etc.); in grupurile sanitare comune nu se admite folosirea prosoapelor textile, ci se vor monta uscatoare cu aer cald sau distribuitoare pentru prosoape de unica folosinta, din hartie;
d) sa asigure pentru personalul de ingrijire a grupurilor sanitare echipament de lucru de culoare diferita fata de cel destinat altor activitati.

Art. 52. - Curatarea, dezinfectia, dezinsectia, deratizarea, precolectarea si evacuarea deseurilor solide se vor face cu respectarea urmatoarelor conditii:

a) Curatarea si dezinfectia;

Prin curatare se intelege indepartarea mecanica (manuala si/sau automata) a oricaror forme de deseuri, detritusuri, praf sau depuneri de materiale nefolositoare, rezultate in urma activitatilor umane, in unitatea de folosinta publica. Prin dezinfectie se intelege reducerea numarului de germeni saprofiti si distrugerea germenilor patogeni prin mijloace fizice sau chimice.

- pardoselele se curata cu stergatorul umezit cu un detergent anionic; dezinfectia chimica se face numai daca suprafetele sunt vizibil murdarite cu sange sau lichide biologice; maturatul uscat este interzis;
- W.C.-urile si pisoarele se curata si se dezinfecteaza cu perie, praf de curatat si detartrant; colacul de W.C. se sterge cu detergent anionic; dezinfectia chimica se va face cand W.C.-ul a fost folosit de o persoana suferind de o boala diareica acuta;
- cada de baie se spala si se dezinfecteaza cu praf de curatat continand o substanta clorigena sau cu detergent anionic lichid, urmat de dezinfectie cu o substanta clorigena; operatiunile se fac zilnic si dupa fiecare client;
- cabina pentru dus: peretii si cada se curata si se dezinfecteaza zilnic cu praf de curata continand o substanta clorigena;

Art. 53. - Unitatile vor fi dotate si aprovizionate, dupa necesitate, cu utilaje si materialele necesare pentru intretinerea curateniei si efectuarea operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

Art. 63. - Unitatile care asigura servicii de igiena personala si de intretinere: baie, sauna, bazin, masaj uscat si subacvatic, gimnastica etc. trebuie supuse procedeelor de curatare si dezinfectie, descrise la art. 52.
Bazinele de imbaiere sau pentru proceduri vor indeplini conditiile prevazute pentru bazinele de inot. Materialul moale folosit pentru proceduri se schimba dupa fiecare client cu materiale curate si dezinfectate; materialele folosite se vor curata si dezinfecta in conditiile art. 59.

Art. 64. - Accesul persoanelor in bazinele comune de apa calda sau de apa rece se permite numai dupa ce, in prealabil, au facut dus.

Art. 65. - Lenjeria data spre utilizare persoanelor care fac baie va fi curatata si dezinfectata in conditiile stipulate de art. 59.



Dezinfectia in saloane de infrumusetare

Normele de curatenie si dezinfectie conditiile si modul de lucru sunt aceleasi ca si pentru orice institutie publica sau cu colectivitati ( vezi aplicatiile 1 si 2).

Pentru dezinfectia ustensilelor se poate utiliza cu succes si preturi mici preparatul BICLOSOL, mai jos fiind prezentat un extras din norma de utilizate.

BICLOSOL se utilizează numai dizolvat în apă. Prin dizolvare o tabletă pune în libertate 1,5 g clor activ.

Extras din ORDIN nr. 536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei

Art. 81. - Instrumentarul si materialele rezistente la caldura, utilizate in unitatile de frizerie, coafura,manichiura, pedichiura si cosmetica se vor steriliza dupa fiecare persoana servita, prin caldura umeda sub presiune(autoclavare) sau caldura uscata (pupinel) sau prin procedee chimice. Materialele si aparatele care se deterioreaza la caldura se sterilizeaza la temperatura scazuta prin tratare intr-un sterilizator cu gaz.


« »

Aplicatii-Click pe enumerari

Dezinfectia in domeniul sanitar

Dezinfectia COVID 19

Dezinfectia apei

Dezinfectia alimentara

Dezinfectia in zootehnie

Dez. fantani / conducte

Dezinfectia in apicultura