English Version
BICLOSOL este un dezinfectant clorigen (pe baza de clor) sub forma de tablete efervescente, dizolvabil in apa cu spectru de actiune larg: bactericid, fungicid, virucid (si COVID 19), tuberculocid, sporicid

Dezinfectia in apicultura

Dezinfectia stupilor este o actiune de preventie, dar are ca scop pastrarea sanatatii familiilor de albine.

Dezinfectantul BICLOSOL , poate fi utilizat pentru: "dezinfectia din spatii private si zone de sanatate publica, respectiv dezinfectia suprafetelor (pereti, pavimente, grupuri sanitare, cai de acces, holuri,etc.), dezinfectia ustensilelor de lucru la procesarea mierii, dezinfectia vaselor de stocare si ambalare a mierii, dezinfectia mijloacelor de transport a mierii, dezinfectia apei de clatire si spalare inclusiv al celei potabile, dezinfectia fantanilor in caz de forta majora din zona pastorala, dezinfectia pubelelor de gunoi, dezinfectia de uz general"

Pe buna dreptate grija si temerea mare a apicultorilor este mirosul de CLOR ori dezinfectantul BICLOSOL . Dizolvat in concentratiile din tabel mirosul dispare complet "la dezinfectia ramelor si stupului dupa clatire si uscare si va asigura o buna sanatate familiei de albine"

Destinatia Nr.Tb./ [l APA] Timp de contact (procedura)
Dezinfectia suprafetelor (pereti, pavimente, bai, grupuri sanitare, cai de acces, birouri, etc.)1/10Stergere cu lavete imbibate, 15 min. sau prin stropire pentru suprafetele mari.
Bureti de spalat vase1/25Imersie in solutie min. 15 min. apoi clatire cu apa.
Dezinfectia vaselor, ustensilelor, paharelor, recipientelor pentru pastrarea bauturilor1/10Spalare cu detergent apoi imersie in solutie min. 2 min., clatire cu apa.
Dezinfectia/albirea ramelor1/10Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia/albirea stupului1/10Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia echipamentului de protectie: cisme, halate, manusi, etc.1/10Imersie in solutie cel putin 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.

Destinatia Nr.Tb./ [l APA] Timp de contact (procedura)
Dezinfectia navetelor de transport miere 1/10 Imersie in solutie sau stropire, timp de actiune 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia pubelelor, recipiente cu resturi 1/10 Stropire cu solutie sau stergere cu lavete imbibate, timp de actiune 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.
Dezinfectia fantanilor sau apei potabile --- Vezi dezinfectia apei din acest site
Dezinfectia ustensilelor si vaselor de stocare a mierii 1/10 Imersie in solutie, timp de actiune 15 min. urmata de clatire cu apa curenta.

« »

Aplicatii-Click pe enumerari

Dezinfectia in domeniul sanitar

Dezinfectia COVID 19

Dezinfectia apei

Dezinfectia alimentara

Dezinfectia in zootehnie

Dez. fantani / conducte

Dezinfectia in apicultura