English Version
BICLOSOL este un dezinfectant clorigen (pe baza de clor) sub forma de tablete efervescente, dizolvabil in apa cu spectru de actiune larg: bactericid, fungicid, virucid (si COVID 19), tuberculocid, sporicid

FANTANI/CONDUCTE/REZERVOARE

Calcul Volumul apei / Necesar Tablete

Diametrul interior [m]:

Inaltimea apei / lungimea conductei [m]:

Pentru ce se face dezinfectia? ALEGE cu SAGEATADEZ. PERIODICA a PERETILOR:
(REZERVOARE, PISCINE, FANTANI,etc.)
Stergere cu solutie 1tb./10l apa.
Dupa periere si curatarea depunerilor
Timp de actiune 15 minute.

Tehnologii / proceduri de dezinfectie

1. Apa potabila, intretinere
Intretinerea consta in dezinfectia apei proaspete ce inlocuieste cea consumata.
Necesarul de tablete calculat corespunde apei consumate.
Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz.Timp de actiune 30 minute.
2. Intretinere fantana
Intretinerea consta in dezinfectia apei proaspete ce inlocuieste cea consumata.
Necesarul de tablete calculat corespunde apei consumate.
Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia.Timp de actiune 30 minute.
3. Fantana infectata,dez. de soc
Se dizolva tabletele intr-un vas (max 10 tb/10l apa). Se toarna solutia.Timp de actiune 24 ore. Operatia se repeta de 2-3 ori cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor.
4. Fantana nefolosita
Se dizolva tabletele intr-un vas (max 10 tb/10l apa). Se toarna solutia.Timp de actiune 24 ore. Operatia se repeta, daca este necesar, de 2-3 ori cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor.

5. Pereti rezervoare apa potabila
Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se imprastie in bazin. Daca este cazul se face curatarea manuala a peretilor pe care s-au depus alge sau mazga urmare a utilizarii clorurii de var.Timp de actiune 30 minute. Procedura este utila si pentru intretinerea bazinelor cu apa fara circulare(rezervoare tampon pentru interventii la stingerea incendiului in cazul caderii retelei comunale) impotriva depunerii algelor.
6. Apa poluata din rezervoare de stocare
Operatie necesara in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare.Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se imprastie in bazin.Timp de actiune 24 ore. Se arunca apa. Operatia se poate repeta cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. In timpul dezinfectiei rezervorul va fi bine ventilat.
7. Conducte alimentare cu apa, poluate
Operatie necesara la darea in functiune,in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare. Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se dizolva tabletele intr-un rezervor cu capacitate corespunzatoare. Se umplu conductele la izvor. Se lasa timp de actiune de 12 ore. Operatia se poate repeta cu indepartarea depunerilor de mal. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. Apa imbogatita cu solutia se arunca.
8. Conducte de aductiune a apei potabile la rezervor si spre punctele de distributie
Operatie necesara la darea in functiune,in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare. Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se dizolva tabletele intr-un rezervor cu capacitate corespunzatoare. Se umplu conductele la izvor. Se lasa conductele pline cu solutie timp de 4-6 ore. In timpul perioadei de contact, se actioneaza si supapele sau robinetii, astfel incat toate suprafetele sa vina in contact cu solutia clorurata. Operatia se poate repeta cu indepartarea depunerilor de mal. Se mai fac umpleri/goliri cu apa curata, daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. Apa imbogatita cu clor se arunca.

Dezinfectia - referitor la calitatea apei

Destinatia Nr.Tb./ [ m3 ] Timp de contact (procedura)
Intretinerea apei potabile stocata intr-un rezervor individual sau comunal 2 tab. Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz. Dupa 30 minute apa devine potabila. Tabletele fiind efervescente, se dizolva rapid, la bazinele mari se imprastie in bazin.
Intretinerea apei din fantana 2 tab. Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz. Dupa 30 minute apa devine potabila.
Dezinfectia ape dinn fantani infectatate sau nefolosite timp indelungat 33 tab. Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz. Operatia se repeta de 2-3 ori. Apa cu miros de clor se arunca. Dupa 24 de ore apa devine potabila.
Dezinfectia apei poluate din rezervoare si a retelei de conducte 33 tab. Conform tehnologiei prezentate mai sus. Atentie la echipamentul de protectia muncii al personalului ce lucreaza in atmosfera cu vapori de clor.
Dezinfectia Apei din piscine si stranduri 3-6 tab Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz. Dupa 30 minute apa devine utilizabila.


« »

Aplicatii-Click pe enumerari

Dezinfectia in domeniul sanitar

Dezinfectia COVID 19

Dezinfectia apei

Dezinfectia alimentara

Dezinfectia in zootehnie

Dez. fantani / conducte

Dezinfectia in apicultura