English Version
BICLOSOL este un dezinfectant clorigen (pe baza de clor) sub forma de tablete efervescente, dizolvabil in apa cu spectru de actiune larg: bactericid, fungicid, virucid, micobactericid, tuberculocid, sporicid

Dezinfectia FANTANILOR cu BICLOSOL

Puteti Calcula Volumul apei din fantana/bazin

Diametrul interior [m]:

Inaltimea apei / lungimea conductei [m]:

Pentru ce se face dezinfectia:Tehnologii / proceduri de dezinfectie

1. Apa potabila
Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia. Se agita dupa caz.Timp de actiune 30 minute.
2. Intretinere fantana
Se dizolva tabletele intr-un vas. Se toarna solutia.Timp de actiune 30 minute.
3. Fantana infectata
Se dizolva tabletele intr-un vas (max 10 tb/10l apa). Se toarna solutia.Timp de actiune 24 ore. Operatia se repeta de 2-3 ori cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor.
4. Fantana nefolosita
Se dizolva tabletele intr-un vas (max 10 tb/10l apa). Se toarna solutia.Timp de actiune 24 ore. Operatia se repeta, daca este necesar, de 2-3 ori cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor.
5. Rezervoare apa potabila
Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se imprastie in bazin. Daca este cazul se face curatarea manuala a peretilor pe care s-au depus alge sau mazga urmare a utilizarii clorurii de var.Timp de actiune 30 minute. Procedura este utila si pentru intretinerea bazinelor cu apa fara circulare(rezervoare tampon pentru interventii la stingerea incendiului in cazul caderii retelei comunale) impotriva depunerii algelor.
6. Rezervoare de stocare poluate
Operatie necesara in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare.Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se imprastie in bazin.Timp de actiune 24 ore. Se arunca apa. Operatia se poate repeta cu scoaterea malului si golirea de apa. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. In timpul dezinfectiei rezervorul va fi bine ventilat.
7. Conducte alimentare cu apa poluate
Operatie necesara la darea in functiune,in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare. Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se dizolva tabletele intr-un rezervor cu capacitate corespunzatoare. Se umplu conductele la izvor. Se lasa timp de actiune de 12 ore. Operatia se poate repeta cu indepartarea depunerilor de mal. Se mai fac goliri daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. Apa imbogatita cu solutia se arunca.
8. Conducte de aductiune a apei potabile la rezervor si spre punctele de distributie
Operatie necesara la darea in functiune,in caz de inundatii sau perioade lungi de nefunctionare. Tabletele fiind efervescente se dizolva rapid si in totalitate. Se dizolva tabletele intr-un rezervor cu capacitate corespunzatoare. Se umplu conductele la izvor. Se lasa conductele pline cu solutie timp de 4-6 ore. In timpul perioadei de contact, se actioneaza si supapele sau robinetii, astfel incat toate suprafetele sa vina in contact cu solutia clorurata. Operatia se poate repeta cu indepartarea depunerilor de mal. Se mai fac umpleri/goliri cu apa curata, daca este necesar pentru a dispare mirosul de clor. Apa imbogatita cu clor se arunca.


Aplicatii

Dezinfectia in domeniul sanitar

Dezinfectia in colectivitati

Dezinfectia apei

Dezinfectia alimentara

Dezinfectia in zootehnie

Dez. fantani / conducte

Dezinfectia in apicultura